भिडियो हेर्न यहाँ तल क्लिक गर्नुहोस
कुखुराको मासु पखाल्दा त्यसबाट खतरा हुने
वैज्ञानिकहरुले बताएका छन् ।
कुखुराको मासु पखाल्दा त्यसमा भएको पानीले फुड
पोइजन गराउने ‘क्याम्फीलोब्याक्टर’ ब्याक्टेरिया
फैलाउने बताइएको छ। ‘क्याम्फीलोब्याक्टर’ फुड
पोइजन गराउने प्रमुख कारण मानिन्छ जसबाट
मानिसको स्वास्थ्यमा समस्या सिर्जना हुने र
मानिसको मृत्यु समेत हुने गरेको छ ।
यो ब्याक्टेरिया मानिसको छाला, काम गर्ने
स्थान, लुगाकपडा वा पकाउने भाँडाकुँडामा फैलिन
सक्छ । यसबाट पेट दुख्ने, पखाला लाग्ने, वान्ता
हुनेजस्ता समस्या आउनुका साथै मृत्यूसम्म हुने गरेको
पाइएको छ । पखालेको भन्दा फ्रोजन गरेर कुखुराको
मासु खाँदा स्वस्थ्यकर हुने पनि बैज्ञानिकहरुको भनाई
छ ।

0 comments:
Post a Comment